5 myter om kviklån

Kviklån både i Danmark og udlandet har et dårligt ry, og der er mange myter forbundet med denne type lån. Nogle er sande, men der er også dem, der måske mere hører fortiden til. Vi har her i artiklen samlet nogle af de myter, der går omkring kviklån. Er de sande, eller er de forkerte? Få svaret her!

Du bliver spist om af gebyrer

Mange tror, at de bliver spist om af gebyrer, når de optager et kviklån. Sådan er det nu ikke helt. Det er sandt, at der var rigtig mange gebyrer på kviklån før i tiden. Der er stadig gebyrer, men de er blevet væsentligt mindre. Mange udbydere har for eksempel heller ikke et administrationsgebyr mere. Årsagen til at gebyrerne har ændret sig er, at der er kommet en hårdere konkurrence på markedet. Før i tiden var der ikke så mange udbydere af kviklån, som der er i dag. De konkurrerer om hver eneste kunde, og derfor er de nødt til at konkurrere på prisen.

Man kan optage et kviklån trods RKI

Det er alment kendt, at man næsten kan optage endnu et kviklån uanset hvor meget gæld, man er i besiddelse af. Det er nu ikke helt sandt. For faktisk har mange udbydere det som et krav, at du ikke må være registreret i RKI, når du skal optage et kviklån hos dem. Er du registreret i RKI, så vil din ansøgning blive afvist.

Man kan låne selvom man er under 18 år

Denne myte hører meget fortiden til. Nemlig at man kan låne penge via et kviklån, selvom man er under 18 år. Sådan er det nu ikke. Minimumsgrænsen er 18 år, og mange steder er den faktisk væsentligt mere. Nogle udbydere har en aldersgrænse på helt op til 25 år.

Der bliver skjult oplysninger

Særligt den lidt ældre generation af befolkningen har den opfattelse, at der bliver skjult oplysninger, når man skal låne. Med det menes, at det ikke er alle gebyrer med videre, der bliver vist. Det er nu ikke sandt. Der er nemmere kommet meget strammere lovgivning inden for kviklån, så nu skal udbyderne altid være tydelige med gebyrer, ÅOP, rente og så videre.

Et kviklån er vejen ind i RKI

Der findes et hav af mennesker der tror, at man nærmest bliver registreret i RKI, ligeså snart man har godkendt sin låneaftale med sit NEM-ID. Det er selvfølgelig ikke rigtigt. Denne myte er opstået, fordi at der er mange med en dårlig sans for økonomi, der er faldet for kviklånene. De har svært ved at betale dem tilbage, og det ender med at deres gæld vokser, og de så havner i RKI. Det passer selvfølgelig ikke. Man kan sagtens have en succesoplevelse med et kviklån, hvis man altså kan betale pengene tilbage.

Dette var 5 af de mest almindelige myter om kviklånet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *